Technology

Đổi tên người dùng Macbook nhanh và đơn giản với 2 bước

[ad_1]

Heb je moeite om een ​​manier te vinden om je Macbook-gebruikersnaam te wijzigen? Dus waar wacht je nog op zonder dit tutorial artikel van GhienCongNghe te lezen?

Functie gebruikersnaam wijzigen Macbook Het zal een behoorlijk “moeilijk” ding zijn voor degenen die nieuw zijn in het macOS-besturingssysteem. Maar als je dit besturingssysteem eenmaal onder de knie hebt, wordt alles supereenvoudig. Laten we GhienCongLuister Leer de stappen om uw Macbook-gebruikersnaam te wijzigen in dit bericht!

Opmerking voordat u de gebruikersnaam van Macbook wijzigt:

Advertentie

  • Maak een back-up van belangrijke gegevens op uw Mac met behulp van een Time Machine-back-up of uw favoriete back-upmethode om ervoor te zorgen dat u de bestandsmachtigingen niet verliest.
  • Uw gebruikersnaam en homedirectory moeten hetzelfde zijn om uw account correct te laten werken. Dus de eerste stap is om de naam van de homedirectory te wijzigen.

Stap 1 – Hernoem de thuismap op Macbook

Wanneer u een Macbook-gebruiker hernoemt, moet u er rekening mee houden dat de gebruikersnaam en de naam van de thuismap overeen moeten komen. Daarom moet u bij het hernoemen van een gebruiker eerst deze map hernoemen.

Als u echter bent ingelogd op uw account, is het niet mogelijk om de naam van dat account te wijzigen. U moet uitloggen en inloggen met een ander account met beheerdersrechten om deze conversie uit te voeren.

Advertentie

Als u niet weet hoe u een beheerdersaccount op uw Macbook moet toevoegen, volgt u deze stappen:

eerst. Tik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm > selecteer Systeem voorkeuren… en kies Gebruikers en groepen.

Advertentie

Hernoem thuismap op Macbook

2. Klik op het hangslot met het bijschrift: Klik op het slotje om wijzigingen aan te brengenvoer het wachtwoord in van het account waarop u bent aangemeld en druk op Ontgrendelen.

Beheerdersaccount toevoegen op Macbook

3. Klik op het pluspictogram onder de lijst met bestaande gebruikers.

4. Er wordt een nieuw weergavemenu weergegeven, hier kiest u de nieuwe accounttoestemming is Beheerder (Beheerders).

Beheerdersaccount toevoegen op Macbook

5. Voer de vereiste informatie in en druk op Gebruiker maken.

Nadat u een nieuw beheerdersaccount hebt gemaakt, kunt u de naam van de thuismap wijzigen, zodat het hernoemen van de Macbook-gebruiker geen fout oplevert.

Hernoem de thuismap op Macbook

Thuismappen op macOS

Nadat u beheerdersrechten voor het 2e account heeft ingesteld, volgt u deze stappen:

eerst. Klik op het Apple-logopictogram in de linkerbovenhoek van het scherm > selecteer Uitloggen…

gebruikersnaam wijzigen Macbook

2. Log in op het nieuw aangemaakte account hierboven (met beheerdersrechten ingesteld).

3. Open de app Vinder > in de werkbalk, selecteer Gaan > Ga naar map. Typ vervolgens “/Gebruikersen kies Gaan om naar de map te gaan Huis.

Hernoem thuismap op Macbook

4. Selecteer de gebruikersmap waarvan u de naam wilt wijzigen (let op de oude en nieuwe gebruikersnaam aangezien u deze opnieuw nodig hebt) > druk op Enter om te bewerken. Als je deze map met anderen deelt, moet je ook de machtigingen voor delen uitschakelen voordat je de map hernoemt.

Hernoem thuismap op Macbook

5. Typ de nieuwe naam (zonder spaties) die u wilt wijzigen, voer het wachtwoord in en druk op Oké informatie op te slaan.

Enkele opmerkingen bij het benoemen van de hoofdmap:

  • De korte naam en de naam van de homedirectory moeten overeenkomen.
  • Dit is het soort wijziging dat kan leiden tot gegevensverlies als u iets verkeerd doet. Zorg dus eerst voor een back-up.

gebruikersnaam wijzigen Macbook

Stap 2 – Hernoem Macbook-gebruikersnaam

Nadat u de naam van de thuismap heeft gewijzigd zoals hierboven beschreven, logt u uit bij het account waarvan u de naam wilt wijzigen en volgt u deze stappen:

eerst. Klik op het Apple-pictogram in de bovenste werkbalk. Selecteer vervolgens Systeem voorkeuren > kies Gebruikers en groepen.

2. Klik op het hangslot met het bijschrift: Klik op het slotje om wijzigingen aan te brengenvoer het accountwachtwoord in en druk op Ontgrendelen.

Stap 2 - Hernoem Macbook-gebruikersnaam

3. Houd de .-toets ingedrukt Ctrl in het huidige gebruikersnaamgedeelte en klik met de rechtermuisknop, selecteer Geavanceerde mogelijkheden…

Stap 2 - Hernoem Macbook-gebruikersnaam

4. Voer de te wijzigen informatie in het menu in.

Daarin moet worden opgemerkt:

  • accountnaam (Accountnaam): Voer de exacte naam (zonder spaties) in als de naam die aan de thuismap is gegeven in Stap 1.
  • thuismap (Home directory): Enter /Gebruikers/directorynaam/Home, u hernoemt bijvoorbeeld de thuismap naar Anna, dan moet u in deze stap invoeren: /Gebruikers/Anna
  • Voornaam en achternaam (Volledige naam): U kunt ervoor kiezen om deze te wijzigen of te behouden

gebruikersnaam wijzigen Macbook

5. Nadat u de benodigde informatie heeft ingevuld, klikt u op Oké vervolledigen.

6. Sluit alle geopende vensters en dialoogvensters en start uw Mac opnieuw op.

7. Meld u aan bij het account dat u heeft hernoemd en controleer of u al uw bestanden en mappen kunt bekijken en openen.

Veel Gestelde Vragen

Kun je de beheerdersnaam op een Macbook wijzigen?

Als u zich afvraagt ​​of u de beheerdersnaam op een Macbook kunt wijzigen, is het antwoord absoluut mogelijk. U kunt de stappen in dit artikel volgen.

Waarom kan ik mijn gebruikersnaam op Macbook niet wijzigen?

Als u de naam niet kunt wijzigen of geen toegang hebt tot de basismap. Het is mogelijk dat de accountnaam en de naam van de homedirectory niet overeenkomen. Meld u af bij het hernoemde account, meld u aan bij het back-upbeheerdersaccount en herhaal het proces. Mogelijk moet u uw Mac opnieuw opstarten.

Bekijk meer:

Dus om de Macbook-gebruikersnaam te kunnen wijzigen, moet u een nieuw beheerdersaccount instellen en vervolgens de naam van de thuismap wijzigen om de naam naar wens te kunnen wijzigen. Vergeet niet om het artikel leuk te vinden, te delen en vaker naar GhienCongLuister te gaan.

[ad_2]

Related Articles

Theo dõi
Thông báo của
guest
0 Comments
Phản hồi nội tuyến
Xem tất cả bình luận
Back to top button
0
Rất thích suy nghĩ của bạn, hãy bình luận.x